Om Hantverkstradition

Hantverkstradition är det gemensamma namnet för äkta paret Kjell och Gun Peterssons verksamhet. Inriktningen är på traditionellt hantverk och metoderna som används är välkända i den svenska hantverkshistorien. Hantverkstradition finns ofta på plats på hantverksmarknader runtom i Sverige och där får besökarna tillfälle att titta på och köpa alltifrån svepaskar och laggkärl till kurbitsmålade stolar, kvastar och skyltar. Kunderna har ofta speciella önskemål och dessa är särskilt roliga att tillgodose.

Att måla

Gun arbetar mest med kurbitsmålning på vardagsting men har även provat akvarell och oljemålning av tavlor. 1991 gick hon sin första kurs i kurbitsmålning hos Rigmor Johansson från Särna. Varje år vidareutvecklar hon sig under en vårhelg samt höstvecka uppe i Dalarna / Grövelsjön.

Textilhantverk

Gun är intresserad av allt textilt hantverk. Hon är sedan 1987 cirkelledare i vävning och har alltid deltagare i Vuxenskolan. Lappteknik är också en hobby och hon deltar årligen i ett flertal kurser och utställningar.

Att arbeta med trä

Trä är Kjells viktigaste naturresurs idag, precis som det varit för hans farfäräldrar sedan 1600-talet. Farfar hade så sent som 1930-talet ingen el vid sin möbeltillverkning. I dag har Kjell dock hjälp av moderna verktyg som gör tillverkningen enklare.

Gun och Kjell Petersson